师资队伍

副教授简介 ☆您当前所在的位置是: 首页 -> 师资队伍 -> 副教授简介 -> 正文

王天恒副教授

发布时间:2022-04-12   被阅览数: 次   来源:

姓名:王天恒

职称:副教授

学位:经济学博士

邮箱:twang@xaufe.edu.cn

研究方向:应用微观经济学、劳动经济学、教育经济学

主要论文:

The peer effects of preschool: evidence from China’s middle school, Applied Economics, 2021 (SSCI,第一作者)

The impact of education on mental health: evidence from compulsory education law in China, Applied Economics Letters, 2021 (SSCI,第一作者)

The effect of female education on child mortality: evidence from Indonesia, Applied Economics, 2021 (SSCI,第一作者)

The disparities in Chinese urban and rural household savings rates, Journal of the Asia Pacific Economy, 2021 (SSCI,第二作者)

Classroom composition and student academic achievement: the impact of peers’ parental education, The B.E. Journal of Economic Analysis & Policy, 2020 (SSCI,第一作者)

Do homeroom teachers affect students’ academic achievement in China’s middle schools?, Applied Economics Letters, 2020 (SSCI, 第一作者)

科研项目:

陕西省社科联课题,社会互动视阈下陕北黄土高原区农户节水灌溉技术采用研究,2021ND0148,主要参与者。